20.7 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

VJAČESLAV VOLODIN: Vašington i Brisel shvatili da pobede sa Zelenskim neće biti i ne žele da snose odgovornost za poraz

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da su Vašington i Brisel razumeli da sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim „neće biti pobede“ i da „ne žele da snose odgovornost za poraz“.

„Iz Vašingtona i Brisela začula se nova retorika – pitanje pregovora o mirnom rešenju u Ukrajini u potpunosti zavisi od Zelenskog. Ranije su insistirali na suprotnom. Naveli su da sukob treba rešavati isključivo na bojnom polju. Shvatili su da pobede sa Zelenskim neće biti.

- Advertisement -

I ne žele da snose odgovornost za poraz“, saopštio je Volodin.
Prema njegovim rečima, u ovom periodu ukrajinske snage tokom kontraofanzive nisu ispunile očekivanja Vašingtona i Brisela, pošto je „Zelenski obećao pobedu“.

„Unutrašnja politička situacija u SAD-u i Evropskoj uniji primorava njihove zvaničnike da reaguju. Amerikanci i evropljani su počeli da izražavaju svoj stav o dešavanjima u Ukrajini. Nisu spremni da plate iz svog džepa politiku rata u interese oligarha i nacista“, dodao je Volodin.
On je napomenuo da inflacija, rast cena, problemi sa energentima i druge poteškoće ne mogu, a da ne zabrinu SAD i Evropsku uniju uoči zime.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj da Ukrajina treba da odredi uslove za okončanje sukoba.

- Advertisement -
SourceVostok.rs
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti