5.2 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

(VIDEO) SRBIJA JE DANAS STALA: Blokirana Ibarska i delovi auto-puta, Loznica na nogama! Vučiću i Rio Tinto MRŠ IZ SRBIJE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Protesti do potpune zabrane Rio Tinta u Srbiji nastavljaju se i ove subote i to na ovim lokacijama: Vrbas i Kula – skup ispred Vitala; Beograd – kod Sava centra; Topola – Pešački prelaz kod magistrale; Loznica – Izlaz kod Šepačkog puta na zaobilazni put; Šabac – kod šabačkog mosta; Čačak – kod Preljine, Požega – Kosjerić kod Pjeska; Novi Sad – Parking kod Mega Rode (Blokada autoputa);
-I danas, kao i prethodnih dana, čuli smo nove kontradiktorne izjave o sudbini Rio Tinta u Srbiji. Ovoga puta, premijerka Brnabić je rekla da je Vlada blizu odluke da se zabrani iskopavanje litijuma, ali da je, navodno, predsednik protiv toga…

13:35 Biljana Stojković: Da oteramo vlast

„Ovo su zahtevi važno za celu Srbiju. Treba da se dobro razmisli o eksploataciji ruda i uticaju da li to podrazumeva uništavanje čitave zemlje i proterivanje stanovništva sa njihove zemlje. O tim aspektima se nije ni razmišljalo, mi sada moramo da nateramo ovu vlast da ode da bi došla neka druga koja će o tome da razmišlja“, kaže za Nova.rs Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije, koja je takođe na blokadi kod Sava centra.

- Advertisement -

13.35 – Blokada i u Topoli

Građani u Topoli blokirali su magistralni put ka Mladenovcu i njih 15-ak stalno prelazi pešački prelaz u krug. Iako ih je malo, kažu da će tu ostati dva-tri sata. Prisutni su i predstavnici Stranke slobode i pravce i dve grupe građana u Topoli, piše N1.

13:30 Blokada i u Užicu, propušteni autobusi sa decom

- Advertisement -

Nekoliko desetina okupljenih građana u Užicu blokiralo je magistralni put ka Beogradu i Zlatiboru, kod Ložioničkog mosta u ovom gradu. Sa obe strane trube nezadovoljni vozači ali Užičani ne odustaju. Uniformisanih policijskih snaga nema ali su i ovog puta prisutni policijski službenici u civilu koji nadgledaju dešavanja i fotografišu skup.

Ipak, dva autobusa novosadskih registarskih oznaka, koja prevoze decu, demonstranti u Užicu su propustili, kako bi nastavili put ka Zlatiboru. Okupljeni Užičani su jednoglasno odlučili da propuste autobuse, što su deca iz autobusa pozdravila mahanjem i osmesima. Jedno vozilo je krenulo za autobusima, takođe novosadskih registarskih oznaka, i prošlo kroz okupljene, ne reagujući na negodovanje građana

13:25 Dr Panić: Tražimo moratorijum

„Tražimo moratorijum na iskopavanja zlata, litijuma i Bora. Ne verujemo Vučiću i Birnabić. Ovo je borba za budućnost. Dolaziću na proteste sve dok bude povoda“, kazao je Panić, koji se nalazi na beogradskog blokadi auto-puta.

13: 12 Preljina: Blokirana Ibarska magistrala

Oko sto građana blokirali su Ibarsku magistralu u Preljini. Oni danas, osim što se bore protiv rudarenja u Srbiji pružaju podršku nepravedno zatočenom Novaku Đokoviću koji treba da nastupi na prvom gren slem turniru u Australiji.

13:10 Užice: Počelo okupljanje

13:06 Blokiran auto-put kod Sava centra u Beogradu

Građani su blokirali i auto-put u Beogradu kod Sava centra. Prilikom izlaska građana na saobraćajnicu, došlo je i do incidenta kada je jedan vozač izašao i svog automobila i pokušao fizički da se obračuna sa demonstrantima.

Građani uzvikuju „Rio Tinto, Marš iz Srbije“ i „Vučiću, marš iz Srbije“.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti