2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

(VIDEO) PROTEST ISPRED SKUPŠTINE: Sačekuša za Dačića, lopove gde ti je koferče!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na platou ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu u utorak (23. novembar) je održan protest građana i aktivista različitih organizacija protiv izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu.

Oba zakona su od početka novembra u skupštinskoj proceduri. Na sednici Narodne skupštine, koja je počela u utorak, kao 9. tačka dnevnog reda se našao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji koji je podnela Vlada Srbije.

Nakon zvaničnog završetka protesta, građani su izvesno vreme ostali na platou parlamenta, a neki od njih uzvikivali su “Izdaja”. Tokom protesta saobraćaj ispred parlamenta je bio u prekidu.

- Advertisement -

Demonstranti sumnjaju da su izmene zakona povezane sa projektom međunarodne rudarske kompanije Rio Tinto koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji, te da će ovoj i drugim kompanijama biti olakšano uzimanje privatnog zemljišta.

Na protest u Beograd su došli meštani naselja u kojima Rio Tinto planira da vrši eksploataciju ruda

Dačić se loše proveo

Građani Srbije, njih nekolicina sačekali su nasmejanog Ivicu Dačića, lidera SPS-a koji baš i nije očekivao ono što se i nastavku desilo.

- Advertisement -

Okupljeni su na megafonu govorili “Lopove, lopove gde ti je koferče”, Ivica Dačić se samo osmehivao.

Pred njim su bile jake policisjke snage. Pogledajte kako je to izgledalo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti