Veteran Svemirske obaveštajne agencije SAD izneo neverovatne podatke o NLO

Obavezno pročitajte

Svet je obišla vest o svedočenju pred američkim Kongresom penzionisanog obaveštajca Dejvida Gruša, koji tvrdi da SAD čuvaju ne samo NLO i već i ostatke „neljudske“ posade letelica. Zanimljivo je da je Gruš bio pripadnik obaveštajnih agencija za koje je malo ko van SAD čuo i zna da postoje.

Gruš je u junu 2023. javno izneo informcije, koje je dobio od neimenovanih zvaničnika, da američka vlada vodi program pronalaženja NLO i „obrnutog inženjeringa“, koji je stroga tajna.

- Advertisement -

On je 2022. godine u svojstvu uzbunjivača podneo tužbu kabinetu generalnog inspektora obaveštajne zajednice (ICIG), sa zahtevom da informacije koje ima podeli pred odborom Senata SAD za obaveštajne poslove.

Protiv svojih pretpostavljenih je, takođe, podneo žalbu, tvrdeći da je trpeo odmazdu zbog sličnog zahteva iz 2021. godine.

Gruš tvrdi da su pojedinci sa kojima je razgovarao zabrinuti da su američki građani ubijeni u okviru nastojanja vlade da prikrije informacije o NLO i vanzemaljcima.

Iako njegove priče zvuče kao naučna-fantastika, u pitanju je dugogodišnji pripadnik vojske i obaveštajnih službi.

Rođen je u Pitsburgu u Pensilvaniji. Kao pripadnik američkog Ratnog vazduhoplovstva odlikovan je za učešće u ratu u Avganistanu.

AFP/ Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images

Gruš je istovremeno veteran Nacionalne svemirske obaveštajne agencije (NGA) i Nacionalne izviđačke kancelarije (NRO), koja je članica Obaveštajne zajednice SAD i agencija pod nadležnošću Ministarstva odbrane.

Ova agencija projektuje, izrađuje, lansira i rukovodi američkim izviđačkim satelitima i pruža satelitske obaveštajne podatke različitim vladinim agencijama.

Od 2019. do 2021. godine bio je predstavnik NRO u Radnoj grupi za NLO. Od kraja 2021. godine do jula 2022. bio je jedan od vođa projekta analize NLO za Svemirsku obaveštajnu agenciju i njen predstavnik u radnoj grupi.

Nezavisni novinari Lesli Kin i Ralf Blumental su u junu ove godine na sajtu „Debrif“ objavili priču o Grušovim tvrdnjama, koju su prethodno odbili da objave Njujork tajms, Politiko i Vašington post.

Autori teksta kaže da su tvrdnje bivšeg obaveštajca proverili kod dva izvora, koji su potvrdili njegove reči.

A Gruš je, između ostalog, ispričao da je moguće da NLO dolaze iz drugih dimenzija, da je razgovarao sa obaveštajcima koji su svedočili o letelicama veličine fudbalskog terena. Prema njegovim rečima, američka vlada je neke od srušenih NLO dala privatnim vojnim grupama, kao i da je bilo slučajeva da NLO sprovode „zlonamernu aktivnost“.

Kako kaže, sva ova saznanja pokušao je da podeli sa doktorom Šonom Kikrpatrikom, šefom Pentagonovog odeljenja zaduženog za analizu izveštaja o neidentifikovanim neprirodnim pojavama, koji je takođe svedočio pred Kongresom.

Kirkpatrik, međutim, nije želeo da uzme u obzir Grušova saznanja.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu