VESIĆ: Vučić je predsednik i Đilasu, normalno da održava sastanke sa svima

1
68

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da „ne zna zašto se pravi neka posebna priča“ pred današnji sastanak predsednika države Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, navodeći da je Vučić „predsednik svih građana i onih koji su glasali za njega i onih koji nisu, a takvih je malo“.

„Potpuno je normalno da održava sastanke sa svima, pogotovo onim koji predstavljaju nekakvu političku snagu, ovakvu ili onakvu. To je posao predsednika“, rekao je jutros Vesić za tv Hepi, navodeći da će se Vučić sastajati i sa drugima, što mu je „ustavna obaveza“.

On je naveo da ne zna zašto bi se od tog i budućih sastanaka „pravila neka posebna priča, osim što, ako se sećate, mnogi od tih opozicionih lidera, računajući gospodina Đilasa, su često govorili da se nikad neće sastati sa Vučićem“.

„Drago mi je da su promenili mišljenje, što razumeju da je dobro za naše društvo da se sastaju sa predsednikom države, a posebno onim koji ima takav legitimitet da je neosporno prva i najsnažnija politička ličnost. To je deo normalnog dijaloga u civizovanom, demokratskom društvo“, rekao je Vesić.

Na pitanje da li će biti ponovljenih izbora u Beogradu, rekao je rekao da ne zna, „treba sačekati da se završi izborni proces“.

„Kada se to završi i dodele odbornički mandati, tada počinje proces formiranje vlasti, na osnovu toga će se znati u kom pravcu taj proces može da se završi. SNS ima najveću podršku građana, što je potvrda i mog rada u Beogradu“, rekao je Vesić, koji je i zamenik gradonačelnika.

Ostavite komentar