„USIJALO“ SE NA BLISKOM ISTOKU: Turska šalje trupe na Libiju

Obavezno pročitajte

Na današnjoj sednici turskog parlamenta izglasano je odobrenje za slanje trupa u Libiju, u kojoj još uvek bukti sukob između snaga vlade priznate od UN-a i rivalne vlade u istočnom delu zemlje.

Poslanici su na hitnom zasedanju u četvrtak odobrili predlog kojim se odobrava jednogodišnji mandat za raspoređivanje vojnika. Protiv slanja trupa bila je najveća opoziciona partija, Republikanska narodna stranka, međutim glasanje je ipak okončano 325 glasova prema 184 u korist vladajuće koalicije.

- Advertisement -

Kako navode u saopštenju Republikanska narodna stranka, strahuje da bi slanje trupa moglo pogoršati situaciju i uvesti Ankaru u još jedan skukob velikih razmera. Republikanci ističu dane žele situacija slična kao kriza u Siriji dogodi još jednoj državi.

foto izvor: Reuters / Umit Bektas

AMERIKA PODRŽALA TURSKU

Predsedništvo Turske saopštilo je da je Erdogan razgovarao sa predsednikom SADa Donaldom Trampom. Dvojica lidera su se složila oko važnostii diplomatije u rešavanju problema, ali i da je Vašington podržao Ankaru.

OSUDE IZ EGIPTA

Sa druge strane Egipat vrlo izrečit pri stavu da bi potez Turaka mogao negativno da utiče na stabilnost mediteranskog regiona. Kairo je osudio potez Turske i pozvao međunarodnu zajednicu da se pridruži.Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu