21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

UKRAJINSKA OLUJA: Rusko državljanstvo traži 950.000 stanovnika Donbasa

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Oko 950.000 stanovnika Donbasa podnelo je zahtev za dobijanje ruskog državljanstva, saopštio je poslanik Državne dume Viktor Vodolacki.

U ovom trenutku, državljanstvo Rusije je dobilo već više od 770.000 stanovnika Donbasa, dodao je on, prenosi Sputnjik.

U Donbasu živi oko 2,2 miliona ljudi.

- Advertisement -

Nastavljeno kršenje primirja u Donbasu

LUGANSK – Tokom proteklog dana na teritoriji samoproglašene Narodne Republike Luganska (NRL) registrovano je ukupno 49 kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga, saopšteno je iz misije NRL u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju.

„Registrovano je ukupno 49 kršenja primirja 19. februara od strane ukrajinskih oružanih snaga. Korišćena su i teška artiljerijska oružja”, saopštila je misija na svom Telegram kanalu, navodeći da su napadi bili usmereni na 27 stambenih naselja u samoproglašenoj republici, javlja Tass a prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Detonacije artiljerijskih granata čule su se rano jutros u centralnim, severnim i zapadnim delovima Donjecka, najvećeg grada NRD i pretpostavlja se da se kontinuirano koristi teška artiljerija.

Ranije je misija DPR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju saopštila da su ukrajinske trupe otvarala i minobacačku vatru na nekoliko naseljenih oblasti, uključujući i Donjeck.

Prema prvim izveštajima, pored Donjecka na meti ukrajinskih minobacača su se našli i gradovi Dokučajevska, Oktjabra, Sosnovskog, Aleksandrovke i Spartaka, a kasnije je objavljeno da su granatirana i sela Petrovskoe, Staromihajlovka i Komunarovka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti