20.2 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

UHAPŠEN U SRBIJI: Bivši šef ukrajinske tajne službe ulovljen sa gomilom para i dragulja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedan od donedavnih čelnika ukrajinske obaveštajne službe SBU Andrij Naumov, koga je Volodimir Zelenski smenio 31. marta optuživši ga za veleizdaju, uhapšen je pre tri dana u Srbiji, javlja zagrebački Jutarnji list pozivajući se na ukrajinski portal NV.

Prema dosad raspoloživim informacijama, Naumov je uhapšen na jugu Srbije, na graničnom prelazu kod Preševa, zajedno s jednim nemačkim državljaninom, navodno njegovim vozačem, u automobilu marke BMV pod sumnjom za pranje novca. O privođenju MUP je objavio samo njihove inicijale, navodeći da su im granični policajci na prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom pronašli 607.990 eura i 124.924 dolara u gotovini i dva draga kamena – smaragda. Ni novac ni drago kamenje nisu prijavili pa pe terete da su ih stekli kriminalnim aktivnostima.

- Advertisement -

Naumovu i njegovu saputniku preti kazna u trajanju od jedne do 12 godina zatvora, ali ukrajinski mediji pišu da postoji strah da bi, zbog činjenice da Naumov raspolaže brojnim ukrajinskim državnim tajnama, on mogao da pokuša da trguje njima u zamenu za svoju slobodu. U tom kontekstu navode i činjenicu da je na čelu MUP-a u Srbiji Aleksandar Vulin, političar blizak Kremlju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu,  privedeni nadležnom tužilaštvu. Nalaze se u istražnom zatvoru u Nišu, a Naumov, koliko je poznato, nije se obratio ambasadi Ukrajine za pomoć.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti