26.5 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

UDARAC ZA IZDAJNIKE I STRANE PLAĆENIKE: Ruska Duma odobrila čitanje zakona koji omogućuje zabranu stranih medije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA- Ruska Duma odobrila je juče drugo čitanje predloga zakona koji bi omogućio zabranu stranih medija.

Predlog mora da prođe i treće čitanje, nakon čega treba da ga izglasa gornji dom parlamenta pre nego što ga potpiše predsednik Vladimir Putin.

- Advertisement -

Rusija se proteklih meseci više puta žalila da su Zapadne zemlje neprikladno zabranile rad ruskim medijima i njihovim novinarima uskratile vize.

Ruska državna agencija RIA Novosti javila je da je predlogom zakona predviđeno i ovlašćenje državnog tužioca da ukine registraciju medijima koji šire „ilegalne, opasne, nepouzdane informacije od javnog značaja, ili informacije koje pokazuju jasno nepoštovanje društva, države i ustava Ruske Federacije, kao i informacije sa ciljem da se diskredituje ruska vojska”.

Mnogi strani mediji obustavili su, ili ograničili rad u Rusiji nakon što je u martu izglasan zakon kojim se za izveštavanje okarakterisano kao diskreditujuće po rusku vojsku za šta je predviđa zatvorska kazna do 15 godina.

- Advertisement -

Od početka napada na Ukrajinu, mnogi ruski nezavisni mediji, poput radija Eho Moskve i lista Nova gazeta, prestali su sa radom, prenosi Beta-AP.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti