UAE i Rusija zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o izraelsko-palestinskom sukobu

Obavezno pročitajte

Ujedinjeni Arapski Emirati i Rusija zatražili su večeras da se za sutra zakaže hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o izraelsko-palestinskom sukobu, nakon eksplozije u bolnici u gradu Gazi, u kojoj je, kako je saopštilo palestinsko Ministarstvo zdravlja, poginulo 500 ljudi, saopštio je portparol misije UAE u Ujedinjenim nacijama.

Palestinske vlasti su za bombardovanje bolnice optužile izraelsku vojsku, dok je iz Tel Aviva saopšteno da je bolnica pogođena raketom koju je na Izrael ispalio Palestinski islamski džihad.

- Advertisement -

Portparol Palestinskog islamskog džihada je demantovao da su oni u to vreme ispaljivali rakete i da su krivi za katastrofu u bolnici.

Oglasio se i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je ponovio da su Palestinci pogodili bolnicu.

„Celi svet bi trebalo da zna da su varvarski teroristi napali bolnicu u Gazi, a ne Izraelske obrambene snage. Oni koji su brutalno ubijali našu decu, sada ubijaju i svoju“, napisao je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA: Ukrajina će postati drugi Vijetnam za Ameriku

MOSKVA – Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, poručio je danas Americi da će podrška Zapada Ukrajini pretvoriti sukob...

Još priča na sličnu temu