U Er Srbija ne znaju gde im je avion koji je poleteo iz Beograda

Obavezno pročitajte

Let za London, u kome je bilo četvoro dece bez pratnje, preusmeren je za Prag. Portalu „Vremena“ su u Er Srbija rekli da nemaju zvaničnih informacija o tom letu.

Danas su se putnicima Air Serbia desile dve, blago rečeno, neprilike zbog aviona ove kompanije.

- Advertisement -

Avion koji je za London poleteo jutros u 10,30 časova sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, prinudno je sleteo na aerodrom u Pragu. Među putnicima bilo je četvoro dece iz Užica koja su krenula u London na letnji kamp. Oko 17:30 „Danas“ je objavio da deca još uvek nisu stigla u London.

Kad je majka jednog dečaka zvala „Er Serbiju“, nisu imali nikakve informacije o letu, i imala je utisak da su od nje saznali da avio nije stigao do Londona već do Praga.

Oko 19 h, na pitanje portala „Vremena“ šta se desilo sa avionom. Da li je još u Pragu ili je stigao do Londona, , iz „Er Srbije“ su rekli da „nisu još dobili nikakvo zvanično obaveštenje“ i posavetovali su da pogledamo na sajtu aerodroma.

Na sajtu Aerodroma „Nikola Tesla“ piše da je let broj 380 preusmeren.

Informaciju nismo mogli da dobijemo telefonom, ni nakon osam minuta čekanja niko se nije javio, ali zato smo dobili upozorenje da nosimo maske i slična uputstva aktuelna tokom pandemije kovida.

„Deca su maloletna, ne znaju šta se dešava i veoma smo zabrinuti i oni i mi roditelji. Otišla su bez pratnje, jer ih u Londonu čeka osoblje škole u kojoj se organizuje letni kamp“, objasnila je ranije sagovornica „Danasa“ i dodaje da je jedna devojčica učenica osnovne, a trojica dečaka su đaci srednje škole u Užicu.

Kako je kasno večeras javio portal N1, avion je preusmeren na Prag zato što je jednom putniku pozlilo.

„Posada je odmah pokušala da pruži prvu pomoć putniku, u skladu sa svim procedurama koje se primenjuju u takvim situacijama. Avion je na aerodromu dočekala ekipa hitne pomoći. S obzirom na trajanje obaveznog postupka u takvim situacijama, isteklo je radno vreme posade. Kompanija je u međuvremenu obezbedila novu posadu koja je stigla u Prag i let JU380 biće uskoro nastavljen ka Londonu“, saopštila je Er Srbija.

Drugi slučaj tiče se oko 180 turista iz Srbije. Trebalo je da noćas stignu u Beograd iz Hurgade, a kasnili su zaglavljeni na aerodromu u Egiptu više od 12 sati.

Čarter let JU 9781 kompanije Er Srbija, prema redu letenja, trebalo je da sleti na aerodrom „Nikola Tesla“ još jutros u 3.25, ali je tek oko 14.00 časova sleteo na beogradski aerodrom.

SourceVreme

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu