Tužilaštvo bi da protivzakonito pritvori Damnjana Kneževića na višemesečnu robiju

Obavezno pročitajte

Kako Srbin.info saznaje, prema saznanjima žene Damnjana Kneževića, lidera inicijative Nema predaje Kosova i Metohije, Tužilaštvo odustalo od prekršajne prijave i namerava da Kneževića krivično goni zbog navodnog ugrožavanja reda i mira na sinoćnjom narodnom protestu ispred Skupštine Srbije koji je izazvan namerom Aleksandra Vučića da uvede opet policijski čas u Srbiji i da dva miliona ljudi vakciniše protiv gripa.

Knežević se trenutno nalazi se u policijskoj stanici MUP Novi Beograd, nakon što ga je policija brutalno pretukla i uhapsila.

- Advertisement -

Takođe, iako su policija i Tužilštvo dužni po zakonu to da urade, o ovoj nameri niti su upoznali Kneževićevog advokata niti dozvoljavaju njegovom braniocu da stupi s njim u bilo kakav kontakt.

Bojana Knežević je saznala da njenog muža nameravaju da krivično gone tek u Prekršajnom sudu, gde se ona nalazi od jutros očekujući da će najzad videti svog supruga.

U međuvremenu narod se počeo samoinicijativno da okuplja oko policijske stanice MUP Novi Beograd želeći da spreči režim Aleksandra Vučića da protivzakonito utamniči Damnjana Kneževića i dvadesetak mladića određujući im višemesečne kazne.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu