Trešnje, sir, kajmak… Cene od kojih se vrti u glavi

Obavezno pročitajte

Donekle smo već navikli da se cene hrane na rafovima u prodavnicama menjaju gotovo svakog dana, ali građane i dalje neke stvari ne prestaju da iznenađuju.

Takođe, znamo i da voće i povrće kad mu nije sezona u Srbiji dostiže ogromnu vrednost, ali ovaj primer pokazao nam je da više ne postoje nikakve granice.

- Advertisement -

Naime, kako smo u subotu pisali, na društvenim mrežama pojavila se fotografija prvih trešanja u domaćim marketima, a cena – bogatstvo!

Da, tačno je – kilogram trešanja košta čak 4.850 dinara.

Ova objava na Instagramu pokrenula je lavinu komentara, a autor je uz fotografiju verovatno najskupljih trešanja u Srbiju objavio:

– Mislio sam ako si slobodna kasnije da te vodim da jedemo trešnje na komad – kao idealan poziv za dejt. Ono, kakvi biftek, kakvi pice i paste, samo skupo – napisao je on.

Usledili su i komentari frapiranih građana.

„Pošto 2 komada?“, „Uzeću dve za gospođu i mene“, „U Dubaiju su oko 15 evra po kilogramu. Uvoz iz Argentine ili Juznoafričke republike“, „Može 100 grama peteljki, molim vas“…

Ipak, to nije sve.

Ako pitate građane, kao po pravilu, najviše poskupljuje ono najpotrebnije – hrana. Zato ni ne čudi što je na društvenim mrežama novu polemiku i smeh od muke izazvala opet cena hrane, piše k1info.rs.

Na Tviteru je osvanula cena jastrebačkog kajmaka koji košta, verovali ili ne, čak 2.500 dinara.

I tu je bilo šaljivih komentara poput „Koliko dobiješ za te pare, dve tone?“, ali više je onih koji su konstatovali da su cene „probile plafon“ i naveli još nekoliko primera za drastična poskupljenja namirnica.

„Ja se zapanjio na cenu čvaraka, skuplji od mesa“, „Jastrebački sir nešto manje od 1.400 dinara“, „Svinjska mast 350, uskoro 500 dinara za kilogram“…

Najviše poskupeli mlečni proizvodi

Potrošačke cene su u decembru prošle godine bile za 15,1 odsto veće nego pre godinu dana, pokazuju zvanični podaci.

Poskupljenje hrane iznosilo je 24,3 odsto, a najviše su poskupeli mleko, sir i jaja i to za 43,3 odsto.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu