Tramp: Sprečiću treći svetski rat

Obavezno pročitajte

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine.

Svet nikada nije bio tako blizu izbijanja trećeg svetskog rata, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp obraćajući se svojim pristalicama u Ajovi.

- Advertisement -

„Mislim da nikada nismo bili u takvoj opasnosti od trećeg svetskog rata kao što smo sada. I kao što kažem u svakom govoru, sprečiću treći svetski rat, poznajem sve te ljude“, rekao je on, prenose RIA Novosti

 

Prema političaru, Sjedinjene Države su pod upravom njegovog naslednika Džozefa Bajdena postale „slaba i neefikasna država“ čije mišljenje se ne uzima u obzir na svetskoj sceni.

„Bajden je krajnje nesposoban. Jedino što ume dobro da radi je da vara na izborima. Oni (demokrate – prim. aut.) su dobri u nameštanju izbornih rezultata, a odlični su i u progonu svojih političkih protivnika. Ništa drugo ne mogu da urade.“ – naglasio je bivši predsednik SAD.

Tramp je izneo tvrdnju da treći svetski rat, ako počne, neće biti uobičajeno bojno polje između vojski i vojne opreme dva protivnika.

„Ovo uopšte nije isto što i Prvi i Drugi svetski rat. To je bilo strašno, ali ovaj će biti mnogo veći, biće uništenje“, dodao je političar.

Tramp favorit na izborima

Tramp je ranije izjavio da je Džozef Bajden u stanju da započne treći svetski rat i uništi Ameriku u vremenu koje je preostalo do predsedničkih izbora. Takođe je obećao da će obnoviti mir na planeti „silom“ ako ponovo preuzme funkciju šefa države.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine. Ankete pokazuju da je Donald Tramp očiti favorit na republikanskim predizborima. Očekuje se da će mu se suprotstaviti aktuelni predsednik Džozef Bajden. Prema anketama, Tramp je u dobroj poziciji da pobedi 2024. godine.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu