TRAMP PORUČIO NARODU: Džo Bajden je državni neprijatelj!

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Donald Tramp je predsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena nazvao „državnim neprijateljem”, na svom prvom stranačkom skupu otkako je američki Federalni istražni biro (FBI) izveo pretres njegovog imanja na Floridi, u potrazi za poverljivim dokumentima. Obraćajući se u subotu pred hiljadama pristalica u Pensilvaniji, bivši republikanski predsednik je optužio Bajdena da je protiv njega upotrebio FBI, prenosi Bi-Bi-Si.

Tramp tvrdi da je akcija koju je sproveo FBI na njegovom imanju bila „jedna od najšokantnijih zloupotreba moći od strane bilo koje administracije u američkoj istoriji”.

- Advertisement -

On je boravio u Pensilvaniji da podrži dva republikanska kandidata, kardiohirurga i TV lice Mehmeta Oza , koji je u trci za Senat, i senatora Daga Mastriana koji se kandiduje za sledećeg guvernera ove američke savezne države.

Obojica su se obratili samo kratko, dok je Tramp (76) u prvom delu svog skoro dvosatnog govora kritikovao pretres FBI, a kasnije se vratio na poznate teme: tvrdnje da su mu ukradeni izbori 2020., napade na rivale u Demokratskoj stranci i obećanja da će „spasiti Ameriku”, prenosi Tanjug.

Agenti FBI, koji su u avgustu pretražili Trampov posed na Floridi, pronašli su prazne fascikle sa oznakama o poverljivosti, kao i više od 10.000 zapisa bez oznaka klasifikacije, navedeno je u popisu oduzetih materijala objavljenom u petak. Prema inventaru, koji je objavio Sekretarijat za pravosuđe, otkriven je sadržaj 33 kutije i fascikli uzetih iz kancelarije i skladištene prostorije u Trampovom posedu Mar-a-Lagu tokom pretresa 8. avgusta.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu