26.9 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

TRAMP PORUČIO KONGRESU: Staviću veto na budžet!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će staviti veto na nacrt budžeta za odbranu, uprkos tome što nacrt ima značajnu podršku u američkom Kongresu.
„Kina ima najviše koristi od našeg zakona o odbrambenom budžetu. Staviću veto!“, napisao je Tramp na svom Tviteru, aludirajući na to da su američke globaliste u Kongresu „kupili“ kineski globalisti i rade na štetu SAD.

Tramp nije zadovoljan nekim konkretnim odredbama u budžetu, između ostalog – namerom Kongresa da promeni nazive vojnih baza nazvanih po vojskovođama robovlasničkog Juga iz vremena američkog građanskog rata. Kako navode pristalice inicijative, ona će pomoći u borbi protiv rasizma, a protivnici je nazivaju nepotrebnim svođenjem računa sa istorijom zemlje.

Američki lider takođe je zahtevao da se u zakonu navedu mere kojima se uvodi odgovornost društvenih mreža i medija za sadržaj. Ovo je povezano sa ličnim nalozima Trampa i predstavnika medija: Tviter, Fejsbuk i druge platforme često označavaju izjave predsednika o krađi izbora kao dezinformacije ili kontroverzni sadržaj, šef države ih optužuje za cenzuru i uticaj na politiku bez ikakve odgovornosti. Globalističke mreže i ne kriju da otvoreno promovišu i snažno podržavaju Bajdena i Soroš projekte.

- Advertisement -

Nacrt budžeta od 740 milijardi dolara dobio je odobrenje većine senatora i više od dve trećine članova Predstavničkog doma. Uz ovakav nivo podrške, dokument će prevazići veto predsednika, mada po Ustavu SAD, najveću vlast u državi ima predsednik, a ne Kongres i Senat.

Nacrt, između ostalog, predviđa proširenje ograničenja prema ruskim gasovodima „Severni tok 2“ i „Turski tok“, dalje isporuke oružja Ukrajini, zabranu saradnje američke i ruske vojske, antiturske sankcije zbog isporuka ruskih PVO sistema S-400 i druge mere usmerene protiv Moskve.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti