Tramp odbio poziv Zelenskog da poseti Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Bivši predsednik SAD Donald Tramp odbio je poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da poseti Ukrajinu kako bi se uverio u razmere napada Rusije, dodajući da poštuje Zelenskog, ali da bi ta poseta u ovom trenutku bila „neprikladna“.

„Izuzetno poštujem predsednika Zelenskog, ali mislim da bi bilo neprikladno ići u Ukrajinu u ovom trenutku“, rekao je Tramp, prenosi Njuzmax.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena „trenutno ima posla“ sa Zelenskim i ne bi želeo „da stvara sukob interesa“.

Zelenski je poziv Trampu da poseti Ukrajinu uputio nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat Rusije protiv Ukrajine u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.

Zelenski je u intervjuu za NBC doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere ruske invazije.

„Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta – da, 24 minuta…da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog (ruskog predsednika Vladimira) Putina“, rekao je Zelenski.

Tramp je za CNN u maju tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počela ruska invazija u punom obimu, kao i da bi mogao da reši sukob za jedan dan ako bude ponovo izabran.

“Sastaću se sa Putinom. Sastaću se sa Zelenskim. Obojica imaju slabosti i imaju snagu. I u roku od 24 sata taj rat će biti rešen“, naveo je Tramp.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu