TRAGIČAN КRAJ POŠTE: Istorija duga 170 godina ide u ruke privatnika

Obavezno pročitajte

Zaposleni radnici u Pošti Srbije, na teritoriji radnih jedinica Novi Sad, Beograd, Pančevo i Vrbas, zajedno sa poštama i pojedincima iz drugih gradova ulaze u sedmi dan obustave rada. Štrajku se kraj ni ne nazire, jer su radnici podstaknuti svojom lošom socijalnom situacijom odlučili da kako kažu „spontano obustave rad“, a u toj odluci izostala im je podrška sindikata kojima redovno plaćaju članarinu.

Ovaj zastoj nezadovoljnih „proletera“ i tvrdoglavo rukovodstvo najvećeg javnog preduzeća u Srbiji, doveo je za ishod da poštanski saobraćaj doživi kolaps.

- Advertisement -

Кako su radnici govorili za medije njihov zahtev o povećanju zarade od 30% se neće promeniti i spremni su da idu u obustavu „do kraja i po cenu otkaza“.

„Pošta Srbije“, je već uveliko spremna za sistematizaciju i transformaciju u kojoj će od javnog preduzeća postati akcionarsko društvo i „rešiti “ se viškova iz administracije.

Međutim, ono što stranci znaju, a od građana Srbije se još uvek krije u čije ruke će dospeti pošta kada prođu najavljeni izbori, a i proces transformacije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko je radnik u pekari iz Blaca koga je SPS razrešio funkcija zbog pesme o Vučiću

Dejan Dimitrijević, radnik u pekari u Blacu, 30 godina je član SPS-a i nisu tačni navodi da je deo...

Još priča na sličnu temu