TIODOROVIĆ OTKRIVA: Evo kada se očekuje NAJJAČI PIK korone, virus ne slabi

Obavezno pročitajte

Tiodorvić o najjačem piku

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da se pravi pik u Srbiji i Nišu očekuje verovatno za pet, šest dana.

„Mislim da ovaj pik koji se pominje nije baš pravi pik. Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji, pa i u Nišu verovatno za pet, šest dana, iz prostog razloga što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo“, rekao je Tiodorović.

- Advertisement -

Situacija u Vranju je, navodi, nepovoljna, da vodi ka nesigurnoj, ali da je pod kontrolom.

tiodorović,

„Virus je tu, nema nikakvog argumenta da on slabi svoje dejstvo. Smanjuje se broj inficiranih koji ga mogu preneti. U Vranju je specificna situacija sa teškim problemima koje zdravstveni sistem ipak savladava uz pomoc KC Niš. Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preci u pneumoniju“, kazao je Tiodorović.

Ipak je, navodi, preduzeto sve.

„Svi su u gradu nosili maske. Takođe, zdravstveni sistem se dobro organizovao. Važno je da odlično funkcioniše kovid ambulanta u koju dolaze svi oni koji osecaju tegobe“, istakao je Tiodorović.

Navodi da građani moraju biti svesni da se za potrebe testiranja javljaju oni koji imaju tegobe, i da nema potrebe da oni koji su uplašeni, koji su možda bili u nekom kontaktu da gube vreme i izazivaju gužvu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu