Takozvani Patriotski blok traži da Srbija hitno istupi iz Briselskog sporazuma

Obavezno pročitajte

Srpski pokret „Dveri” i „Patriotski blok” ocenili su danas da prištinske vlasti ne bi podnele zahtev za prijem u Savet Evrope da nemaju podršku vodećih zemalja članica Evropske unije i da je ta situacija u potpunosti ogolila svu neodrživost pozicije Srbije u pregovaračkom procesu. Smatraju da odgovor Srbije na zahtev Prištine mora biti momentalno istupanje iz Briselskog sporazuma i iniciranje vraćanja pregovaračkog procesa pod okrilje UN-a.

„Sve ostalo je izdaja nacionalnih interesa i prepuštanje Kosova i Metohije i srpskog naroda u ruke albanskih secesionista i terorista”, navedeno je u saopštenju, prenela je Beta.

- Advertisement -

Patriotski blok smatra da je sada očigledno da implementacija Briselskog sporazuma i učešće u pregovorima sa Prištinom pod okriljem EU, čija je ubedljiva većina članica priznala nezavisnost takozvanog Kosova, vode ka potpunom gubitku suvereniteta.

„Jasno da se Priština ne bi odlučila na ovakav korak da nemaju podršku vodećih zemalja članica Evropske unije koja je, protivno rezoluciji 1244 i uz žalosnu činjenicu kakva je saglasnost srpskih vlasti, preuzela sudbinu Kosova i Metohije u svoje ruke”, saopštile su Dveri.

U saopštenju je rečeno da „Srbija više ni jedan dan ne sme učestvovati u procesima koji generišu razgradnju njenog suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije i ugrožavanje vitalnih nacionalnih interesa”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu