Stručnjaci SZO počeli istragu porekla korone u Vuhanu

Obavezno pročitajte

PEKING – Stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji u Vuhanu treba da istraže poreklo korona virusa, sastali su se danas sa kineskim kolegama, a zatim nastavljaju istraživanja na terenu.

Holandski virusolog Marion Kopman, koja je u timu SZO, tvitovala je jutros da je tim imao sastanak sa kineskim epidemiolozima, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što je susret bio uživo posle dugih sastanaka preko „zuma”.

Sručnjaci SZO sastali su se sa Liang Vanianom, koji je na čelu kineskog epidemiološkog tima, prenosi AP.
Tim SZO planira da poseti mesta u Vuhanu koja su ključna za istragu. Oni su juče izašli iz 14-dnevnog karantina posle dolaska u Kinu.

- Advertisement -

Posle prvobitne procene da je kovid 19 potekao sa pijace u Vuhanu kineske vlasti sada govore da je bolest moguće uvezena, prenosi Beta.

U bolnici koja je prva lečila obolele
Tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji u Kini istražuje poreklo korona virusa, posetio je danas bolnicu u Vuhanu gde su lečeni prvi pacijenti od kovid 19, javlja AP.

„Prvi susret licem u lice sa našim kolegama. Ispravka, maska u masku, u skladu sa epidemiološkim merama”, potvrdila je današnji susret sa kineskim kolegama holandska virološkinja Marion Kopman na Tviteru.

Članovi tima su obišli bolnicu u Vuhanu, gde su prema zvaničnom izveštaju Kine pre više od godinu dana lečeni prvi slučajevi kovid 19, bolesti koja je tada bila nazivana „upalom pluća nepoznatog porekla”, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

OGLASIO SE IVAN VUKOVIĆ I DAO KRATKU IZJAVU NA NAŠ PORTAL

Bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kontaktirao naš portal i u kratkoj izjavi se osvrnuo na naše jučerašnje izveštavanje....

Još priča na sličnu temu