SZO KURTON I IDIOT PRETI LJUDIMA: Hitno pooštriti i PRILAGODITI MERE!

Obavezno pročitajte

Veliki broj zemalja beleži eksponencijalni rast broja zaraženih, što dovodi do preopterećenosti zdravstvenih sistema, istakao je generalni direktor SZO.

Gebrejesus je na brifingu u Ženevi rekao da je ovo kritičan trenutak kada je o reč o pandemiji, naročito na severnoj hemisferi. On je istakao da će nekoliko narednih meseci biti jako teški i da su neke zemlje „na opasnom putu“, prenosi TAS S.

Veliki broj zemalja beleži eksponencijalni rast broja zaraženih, što dovodi do preopterećenosti zdravstvenih sistema, istakao je generalni direktor SZO.

- Advertisement -

On je pozvao lidere država da preduzmu hitne korake u cilju sprečavanja daljeg pogoršanja, kao što je sveobuhvatna analiza epidemiološke situacije i hitno prilagođavanje mera u onim mestima koja beleže veliki porast broja novozaraženih.

Osim toga, vlasti moraju jasno da informišu javnost o realnoj epidemiološkoj situaciji i da pomognu građanima i ekonomiji, dodao je Geberejesus.

On je primetio da je nedostatak kiseonika zabeležen u bolnicama u velikom broju zemalja.

Neke od najsiromašnijih država na svetu imaju samo pet do 20 odsto kiseonika potrebnog za lečenje pacijenata, istakao je generalni direktor SZO.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu