7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

SVAĐA NA OSTROGU: Abazović nudi kompromis

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Abazović spustio loptu

“Dritan Abazović, lider koalicije ‘Crno na bijelo’, spreman je na kompromis kako bi se umirili lideri DF Andrija Mandić Milan Knežević i Nebojša Medojević. On je predložio da niko od lidera stranaka ne dođe na čelne funkcije i da nema problema sa tim da Momo Koprivica bude predsednik Skupštine. U tom slučaju Abazović i Bečić bi ostali poslanici, što su istakli da im nije problem”, navodi izvor našeg portala.


Naša sagovornik podseća, da je prethodnog dana Knežević javno obećao u ime Demokratskog fronta da će podržati predsednika Skupštine iz redova Demokrata Crne Gore i da će dati potpis da lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić bude mandatar.

abazović,
- Advertisement -

“U slučaju da to ne urade, znaće se da određeni poslanici Demokratskog fronta pod uticajem Vučića opstruisali formiranje nove vlade”, smatra naš izvor.

“Medojević, Knežević i Mandić traže pisanu potvrdu da ne mogu da budu deo izvršne vlasti”

Naš izvor navodi da se protiv Medojevića, Mandića i Kneževića vodi sudski postupak, te da je iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država stigla poruka da ljudi protiv kojih se vodi sudski proces ne mogu da budu deo izvršne vlasti.

- Advertisement -

“Oni su tražili da im se napismeno da oni ne mogu da budu ministri”, navodi naš sagovornik.

Podsetimo, prethodnog dana je u manastiru Ostrog održan sastanak mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija sa nosiocima lista i političkim lidera dosadašnjih opozicionih partija.

Sastanku su prisustvovali nosilac izborne liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, predstavnici Demokratske Crne Gore kao i predsednik SNP-a Vladimir Joković.

Kako navodi izvor Nova.rs, povod sastanka bila je želja predstavnika SPC da pomognu u prevazilaženju problema koji poslednjih dana otežava dogovor oko formiranja buduće crnogorske Vlade. Kako navodi naš sagovornik, problemi su nastali oko toga što deo koalicije smatra da zvanični Beograd preko DF otežava dogovor o novoj vladi.

Knežević vikao na Amfilohija

Kako saznajemo, Mandić i Knežević insistirali su na tome da svi lideri opozicije u javnosti isključivo u pozitivnom smislu pominju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Mandić je zamerio lideru izborne liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapiću nedavne izjave o predsedniku Srbije, i tražio je od njega da uputi Vučiću izvinjenje, dok se njegov partijski kolega Milan Knežević sve vreme povišenim tonom obraćao mitropolitu Amfilohiju.

“U jednom trenutku toliko je vikao na Mitropolita da je odskakivao sa stolice”, rekao nam je izvor sa lica mesta.

Naš izvor ističe da je u jednom trenutku, Knežević iz nepoznatih razloga napustio sastanak lidera opozicije i otišao sa Ostroga.

“U brojnim medijima pod kontrolom režima u Srbiji, u toku noći pojavile su se informacije da je problem u koaliciji nastao ‘zbog ucena Abazovića i Bečića’. O tome nema ni govora. Abazović i Bečić nemaju nikakvih uslova. Oni su za premijera predložili profesora Zdravka Krivokapića, ali tome su se predstavnici DF-a, Mandić i Knežević žestoko usprotivili“, naveo je izvor Nova.rs.

Abazović se odrekao ministarske pozicije

Kako saznajemo, Abazović je, kao kompromisno rešenje, predložio da ni on sam ne dobije ministarsku poziciju u novoj crnogorskoj vladi, ali ni to, kako kaže naš sagovornik, nije zadovoljilo lidere Demokratskog fronta.

“Na brojnim viber i fejsbuk grupama procurele su informacije o sastanku pod Ostrogom. Saznali smo da su brojni građani uputili apel za okupljanje sutra ispred crnogorskog parlamenta, kako bi predstavnicima DF-a poslali poruku da neće dozvoliti da zbog svojih pozicija u budućoj Vladi ukradu pobedu koju je narod dobio na prethodnim izborima. Sutra Crnu Goru čeka dug dan”, navodi izvor Nova.rs.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti