Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i pustio kosovske specijalce da se brane sa slobode

Obavezno pročitajte

Trojica pripadnika tzv. Kosovske policije koji su uhapšeni duboko na teritoriji Srbije 14. juna, braniće se sa slobode, nakon što je sud u Kraljevu potvrdio optužnicu protiv njih.

„Nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor“, navodi se u saopštenju Višeg suda u Kraljevu.

- Advertisement -

Sva trojica su u trenutku hapšenja bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom.

Trojica pripadnika tzv. kosovske policije su službenim vozilom marke „dačija daster“ došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica, gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a.

Policajci Rifat Zeka, Bećir Sefi i Mustafa Šemi uhapšeni su 14. juna na teritoriji centralne Srbije, a oni su se danas pojavili pred sudom u Kraljevu.

Prvobitno im je bio određen pritvor od 30 dana.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu