15.7 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

STUDENTSKI KLUB PRAVNOG FAKULTETA: Mediji ne širite laži!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Studentski klub Pravnog fakulteta uputio je pismo uredništvu dnevnih listova „Informer“, „ALO“ i „Srpski telegraf“ koje prenosimo u celosti:

Alt="Studentski klub Pravnog fakulteta"
Studentski klub Pravnog fakulteta

Studentski klub Pravnog fakulteta: svedoci smo negativne kampanje

Poštovani,

- Advertisement -

Prethodnih dana smo svedoci višednevne negativne kampanje u vašim listovima protiv Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija i verovatno budućeg premijera Crne Gore profesora Zdravka Krivokapića. Uz dužno poštovanje i uvažavanje principa „slobode medija“ i nezavisnosti uređivačke politike, kao prava svih medija, smatramo da su ovakvi naslovi i tekstovi krajnje kontraproduktivni, štetni, naručeni i protiv interesa srpskog naroda u Crnoj Gori.

Alt="Studentski klub Pravnog fakulteta"
Studentski klub Pravnog fakulteta- logo

Crna Gora, danas kao nezavisna i slobodna država, a nama najbliža i kroz istoriju bratska i prijateljska, je konačno dočekala promenu vlasti na izborima. Te promene u bliskoj budućnosti neće doneti povlačenje priznanja takozvanog  „Kosova“ ili značajan zaokret u spoljnoj politici, ali će sigurno doneti povlačenje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti, prestanka brutalne diskriminacije srpskog naroda u svim oblastima života i smanjenju stope organizovanog kriminala u našem regionu. U vašim tekstovima primećujemo dve jasne namere:

Studentski klub Pravnog fakulteta: primećujemo dve jasne namere

Prva je ta da se naruši ugled Mitropolita Amfilohija, čuvara Pećkog trona, koji se jasno i nedvosmisleno protivi predaji i izdaji Kosova i Metohije i koji je ličnost od najvećeg ugleda i autoriteta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mitropolit je čovek koji traži od Srpske pravoslavne crkve da ona jasno zauzme stav o neustavnim sporazumima koje potpisuju Beograd i Priština i koji su protivni dugoročnim interesima Srbije na Kosovu i Metohiji. Tako da ostaje nelogična težnja vaših medija da se poveže Crna Gora sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kada je sva odgovornost za to pitanje na vlastima u Beogradu.

- Advertisement -

Druga namera je ta da se glasovi Srba u Crnoj Gori prikažu izneverenim od strane srpskih partija i profesora Krivokapića i da se time ulije nezadovoljstvo i odbojnost u najavljene promene. Ne znamo kako će se ponašati buduća vlast u Crnoj Gori, ali je sigurno da će Srbi dobiti priliku da se zaposle, a da im niko neće tražiti da ih „mesni odbor DPS-a prepozna kao Crnogorce“, da će se promeniti tzv. Zakon o slobodi verosipovesti kojim je prethodna vlast želela da nacionalizuje svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, da će prestati politički motivisani progoni predstavnika srpskih partija, i da će popis stanovništva 2021. godine biti slobodan, a koji je od apsolutne važnosti za srpski narod.

Alt="Studentski klub Pravnog fakulteta"
Studentski klub Pravnog fakulteta

Uz zahvalnost za vašu brigu o Kosovu i Metohiji, koja će biti značajna u slučaju litija u Srbiji za odbranu Kosova i Metohije i svetinja , a do kojih će verovatno doći usled neodgovornog ponašanja zvaničnog Beograda u pregovorima sa Prištinom.

Srdačno,
Studentski klub Pravnog fakulteta

Studentski klub Pravnog fakulteta je organizacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Osnovan je 16. novembra 2016. godine. Studentski klub Pravnog fakulteta (SKPF) jeste organizacija koja okuplja studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti