NEZADOVOLJSTVO KULMINIRALO: Studenti blokirali rektorat Univerziteta u Beogradu!

Obavezno pročitajte

Studenti su jutros blokirali rad rektorata Univerziteta u Beogradu, saznaje Nova.rs.
Skoro polovina delegata Studenskog parlamenta nezadovoljna je radom te institucije, pa je rešila da blokira ulaz u Rektorat Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu, dok se njihov glas ne čuje, rekli su njihovi predstavnici za njihov portal.


U rektoratu je u toku sastanak delegacije nezadovoljnog dela Studentskog parlamenta i uprave Univerziteta na kome prisustvuje i rektorka Ivanka Popović kao i prorektor za nastavu Petar Bulat.

Jedan od predstavnika studenata koji nam se predstavio kao Filip sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogardu istakao je da je nezadovoljstvo kulminiralo u trenutku kada im je jutros u 1 sat poslato obaveštenje o sednici koja je zakazana za danas.

“Ne uvažavaju mišljenje studenata, beže od odgovornosti, ne izlaze pred svoje studente i izbegavaju rešavanje studenskih pitanja”, kaže Filip za Nova.rs.

Studenti su Rektorskom kolegijumu i Savetu Univerziteta u Beogradu predali sledeće zahteve:

  1. Otkazivanje ove nakaradne sednice i zabrana izmene Pravilnika o radu i organizaciji SPUB-a do verifikovanja delegata sa svih fakulteta;
  2. Poništavanje nelegalnih izbora na Fakultetu organizacionih nauka i organizovanje ponovnih izbora;
  3. Stopiranje korišćenja finansija SPUB-a do verifikovanja mandata delegata sa svih fakulteta.

“Takođe zahtevamo i ostavke svih članova Izborne komisije jer, nakon sramnog izbornog procesa koji su oni vodili do sada, izlišno je nadalje uopšte razgovarati o njima kao relevantnim činiocima celokupnog izbornog procesa a kamoli trpeti da neuko, traljavo i skandalozno nastave da se bave pitanjima izbornih radnji koje još uvek nisu završene na svim fakultetima”, navedeno je u saopštenju Studentskog parlamenta.

Ukoliko navedeni zahtevi ne budu bili ispoštovani, a kako je Rektorski kolegijum već duže vreme detaljno upoznat sa čitavom situacijom, studenti poručuju da će biti prinuđeni da “svoju borbu za poštovanje Akata i načela Univerziteta radikalizuju i tako stvore mogućnost da napokon rade u interesu svojih kolega”.

Neki od transparenata kojim je izlepljena zgrada Rektorata glase: “Dokle više”, “Večera 150.000 dinara”, “Ovo je i naša kuća”.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu