Student koji štrajkuje glađu ispred Predsedništva uveden u Skupštinu

Obavezno pročitajte

Student prava Dimitrije Dimić, koji od ponedeljka uveče štrajkuje glađu na Andrićevom vencu, ispred radnog mesta predsednika Srbije Aleksandra Vučića zahtevajući da ispuni zahteve protesta Srbija protiv nasilja, ušao je u Skupštinu Srbije, javlja Danas.

Njega je u Skupštinu uveo poslanik Narodne stranke, Đorđe Stanković.

- Advertisement -

Stanković kaže za Danas da je kao poslanik, odnosno „glas naroda“, imao obavezu da uvede studenta koji štrajkuje glađu u znak protesta protiv režima.

„Dimitrije Dimić se upustio u veoma hrabar poduhvat. Moja je obaveza, kao narodnog poslanika da ga uvedem u Narodnu skupštinu i da se potrudim da ga građani čuju i vide“, kaže Stanković.

Međutim, ističe dalje, pokušaće sada da učini sve da student prava iz Niša, koji je u ponedeljak započeo štrajk glađu ispred Predsedništva Srbije, prestane sa takvim vidom borbe.

„Siguran sam da možemo da nađemo i drugačiji vid borbe… Nadam se da ćemo se dogovoriti, kako Dimitrije ne bi više svoje zdravlje izlagao ovakvom riziku poput štrajka glađu“, kaže sagovornik Danasa.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin potpisao: Povećava se broj pripadnika Oružanih snaga Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o utvrđivanju broja redovnih pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, saopštio je Kremlj. Prema...

Još priča na sličnu temu