Student Dimitrije Dimić prekinuo štrajk glađu

Obavezno pročitajte

Student Dimitrije Dimić, koji je 17. jula započeo štrajk glađu ispred Predsedništva, odlučio je da  prekine štrajk glađu.

To je saopštio voditelj  protesta Smiljan Banjac.

- Advertisement -

– Dimitrije je jedan od nas. Od ovoga trenutka više ne štrajkuje glađu. Hvala ti, Dimitrije. Na mladima sve ostaje – rekao je Banjac, pozdravljen aplauzom okupljenih građana.

Pre toga, Dimitrije Dimić je pozvao je u govoru na protestu „Srbija protiv nasilja“ ispred RTS-a predsednika Aleksandra Vučića da ispuni zahteve građana.

– Narode, samo sloga će nas spasiti. I pištaljka je jača od pendreka. Gospodine predsedniče, molim vas kao čoveka, ispunite zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“. Narod ovo neće da trpi – istakao je Dimić pred okupljenim građanima.

Student Dimitrije Dimić FOTO: Direktno.rsStudent Dimitrije Dimić FOTO: Direktno.rs

Podsetimo, 23-godišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić počeo je 17. jula štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu, a na taj potez se, kako je rekao, odlučio jer „neće i ne može više da trpi da aktuelni režim ignoriše zahteve protesta ‘Srbija protiv nasilja'“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu