DAN D: Cure informacije sa sednice štaba: Kon tražio da se sve zatvori

Obavezno pročitajte

U toku sednica Kriznog štaba. Na njoj će se razmatrati pogoršana epidemiološka situacija. Moguće je i pooštravanje mera najavio je Kon.
U pojedinim medijima pojavila se informacija da je na sednici štaba napeto i da član Kriznog štaba dr Predrag Kon tražio da se sve zatvori u naredna dva vikenda.

Trenutna slika sve više liči na onu od novembra prošle godine kada je krenuo drastičan porast broja zaraženih, a sasvim je izvesno da će do novog rasta tek doći. Od današnje odluke Kriznog štaba najviše strepe ugostitelji, ali i roditelji, jer se u medijima najavljivalo da bi te dve oblasti naših života mogle da odu „pod ključ“, odnosno onlajn.

kon

Pre samo dva dana prof. dr Branislav Tiodorović rekao je za „Blic“, govoreći o pooštravanju mera, da u ovoj „prvoj fazi“, u toku ove nedelje, najpre sledi rigorozna kontrola, kao i zatvaranje lokala i kafića koji ne poštuju mere, a zatim upozorio na sledeći korak.

- Advertisement -

„Ako to ne da rezultat u narednim danima ići će se na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata“, izjavio je za „Blic“ dr Tiodorović.

Da se razmišlja i na temu škola potvrdio je sinoć i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je sinoć da se razmatra i ponovno zatvaranje škola.

„To je jedna od opcija o kojoj ćemo sutra razgovarati. U ovom trenutku imamo određeni broj školskih ustanova gde imamo slobodnu cirkulaciju virusa“, rekao je Gojković gostujući u emisiji „Upitnik“ na RTS-u.

Podsetimo, juče je broj novoonolelih skočio preko 3.000. Lekari, pogotovo oni koji rade u kovid bolnicama, upozoravaju da kapaciteti postaju popunjeni, kao i da je medicinsko osoblje na izmaku snaga.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu