DAN D: Cure informacije sa sednice štaba: Kon tražio da se sve zatvori

Obavezno pročitajte

U toku sednica Kriznog štaba. Na njoj će se razmatrati pogoršana epidemiološka situacija. Moguće je i pooštravanje mera najavio je Kon.
U pojedinim medijima pojavila se informacija da je na sednici štaba napeto i da član Kriznog štaba dr Predrag Kon tražio da se sve zatvori u naredna dva vikenda.

Trenutna slika sve više liči na onu od novembra prošle godine kada je krenuo drastičan porast broja zaraženih, a sasvim je izvesno da će do novog rasta tek doći. Od današnje odluke Kriznog štaba najviše strepe ugostitelji, ali i roditelji, jer se u medijima najavljivalo da bi te dve oblasti naših života mogle da odu „pod ključ“, odnosno onlajn.

kon

Pre samo dva dana prof. dr Branislav Tiodorović rekao je za „Blic“, govoreći o pooštravanju mera, da u ovoj „prvoj fazi“, u toku ove nedelje, najpre sledi rigorozna kontrola, kao i zatvaranje lokala i kafića koji ne poštuju mere, a zatim upozorio na sledeći korak.

- Advertisement -

„Ako to ne da rezultat u narednim danima ići će se na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata“, izjavio je za „Blic“ dr Tiodorović.

Da se razmišlja i na temu škola potvrdio je sinoć i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je sinoć da se razmatra i ponovno zatvaranje škola.

„To je jedna od opcija o kojoj ćemo sutra razgovarati. U ovom trenutku imamo određeni broj školskih ustanova gde imamo slobodnu cirkulaciju virusa“, rekao je Gojković gostujući u emisiji „Upitnik“ na RTS-u.

Podsetimo, juče je broj novoonolelih skočio preko 3.000. Lekari, pogotovo oni koji rade u kovid bolnicama, upozoravaju da kapaciteti postaju popunjeni, kao i da je medicinsko osoblje na izmaku snaga.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu