Srpski policajac uhapšen na putu do prodavnice, prebačen u Prištinu i optužen za ratni zločin

Obavezno pročitajte

Supruga uhapšenog policajca Slađana Trajkovića rekla je da su joj u južnom delu Mitrovice rekli da je njen muž uhapšen, prebačen u Prištinu i da je optužen za ratni zločin. Suzana Trajković rekla je da joj je rečeno da je njen suprug uhapšen oko 18 časova.

„Nismo imali nikakvih informacija do 21.30. Mislim da se to desilo oko 18 časova. Nama su samo rekli da je uhapšen. Ja sam otišla u južni deo Mitrovice u region stanice, međutim, tamo su bili neljubazni. Otišla sam sa ćerkicom. Čekali smo više od sat vremena. Prvo su nam se izdrali, jedva su nas pustili da uđemo, a onda su nas izbacili napolje”, kaže Suzana Trajković za RTS.

Napomenula je da je tražila samo informaciju da li je tačno da je njen suprug uhapšen i gde se nalazi.

„Imamo informaciju da je prebačen za Prištinu. Da ne možemo da ga vidimo i da je optužen za ratne zločine”, rekla je Suzana Trajković.

Dodaje da je upitala koje ratne zločine, posle 23 godine, s obzirom na to da je bio radnik MUP.

„Kao što vidite prema Srbima nema pravde. Ovaj terot ne može više da se izdrži”, napomenula je.

Porodica živi u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i ima troje dece. Slađan Trajković je oko 17 časova krenuo u prodavnicu i nije se vratio. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je novo hapšenje i to bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića na KiM pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu