SRPSKI ARHITEKTA PORUČIO NARODU: Dobićemo rat protv Rio Tinta!

Obavezno pročitajte

Član koalicije „Moramo“, arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je FoNetu da kompaniji „Rio Tinto“ za sada ne pada na pamet da napusti Srbiju, ali da misli da će ekološki aktivisti dobiti taj rat.

Bakić je najavio radikalizacija dosadašnjeg „mirnog sedenja i gledanja u belo, jer nismo više ovce“ i naveo da građani „moraju da uzmu stvar u svoje ruke“.

On je naglasio da građanska neposlušnost znači nove blokade jer se pokazalo da su na taj način napravljene „neke uspešne stvari“ u vezi sa kompanijom „Rio Tinto“.

- Advertisement -

Bakić je povodom obeležavanja Dana močvarnih staništa rekao da gradske vlasti ne misle da treba očuvati baru „Revu“ i da i dalje predviđaju da je nasipaju i prave industrijsku zonu.

Naveo je da su zbog toga podnete primedbe, ali da se gradska vlast oglušila o njih i da će koalicija „Moramo“ verovatno ući u nove proteste i građanske neposlušnosti „jer izgleda da jedino taj jezik razume beogradska pohlepna vlast“.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu