SRBIMA HRVAT IZ SZO KROJI MERE: Hoće da nam pooštri mere kao da smo u JASENOVCU!

Obavezno pročitajte

Szo i Logor Srbija

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da treba razmišljati o novim merama protiv širenja korona virusa u Srbiji, navodeći da su cifre novoobolelih visoke i da situacija jeste ozbiljna.

Takva epidemiološka situacija je u skladu sa trendom u Evropi i na severnoj hemisferi, koji je generalno zabrinjavajući, kazao je Ivanuša za RTS. „Treba zaustavljati pogoršanja što je ranije moguće, jer vidimo da se zemlje koje to nisu uradile sada nalaze pred velikim izazovima„, rekao je Ivanuša iz SZO. 

On je naveo da je Srbija mnogo toga uradila, da je brzo prebacila zdravstveni sistem sa normalnog na kovid, kao i da su na snazi mnoge mere, ali da se one ne sprovode na najoptimalniji način i da ima mesta za poboljšanje. „Treba razmišljati o novim merama, treba ograničiti okupljanje ljudi, omogućiti ljudima koji idu na posao da budu bezbedni, svuda održavati fizičku distancu, maske, higijenu ruku, testiranje onih koji imaju simptome, karantin za obolele, kao i pravovremeno lečenje„, rekao je Ivanuša. 

On kaže da PCR testiranje ljudi koji ulaze u Srbiju nije odlučujuća mera, već da je najbitnije poštovati javno-zdravstvene mere. Kaže i da su nove kovid bolnice od izuzetnog značaja, jer će ljudima biti potrebno bolničko lečenje, ali da bolnica ne može sprečiti epidemiju, koja se sprečava javnozdravstvenim merama.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu