SRBIJA: U još 2 grada vanredna situacija!

0
248

Najnepovoljnija epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je i dalje u Aleksandrovcu i Trsteniku, gde je vanredna situacija na snazi od ranije.

U Kruševcu i Ćićevcu bi uskoro mogla da bude proglašena vanredna situacija jer se povećava broj potvrdjenih slučajeva zaraze korona virusom, rečeno je za agenciju Beta u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje.

Najnepovoljnija epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je i dalje u Aleksandrovcu i Trsteniku, gde je vanredna situacija na snazi od ranije.

„Epidemiološka slika je u Kruševcu i Ćićevcu preteća i očekujemo uvodjenje vanredne situacije““, kazao je direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje i epidemiolog Predrag Pavlović i dodao da je to danas preporučio na sednici kruševačkog Štaba za vanredne situacije.

U Rasinskom okrugu je najteže u Aleksandrovcu, gde je, po podacima Zavoda, najveći broj aktivnih slučajeva zaraze korona vrusom u odnosu na broj stanovnika.

„U poredjenju s Varvarinom i Brusom koji trenutno imaju najpovoljniju epidemiološku slikuu Rasinskom okrugu, u Aleksandrovcu je skoro sedam puta više aktivno obolelih, dok ih je Trsteniku duplo manje u odnosu na Aleksandrovac“, precizirao je on.

Sve Se više pacijenata javlja u KOVID-ambulante, a u kruševačku se tokom protekla tri dana javljalo po više od 200 dnevno, što je duplo više nego pre dve nedelje.

U poslednjih nedelju dana u Kruševcu je zabeleženo novih 220 slučajeva oboljevanja od korona virusa, a u celom Okrugu je u tom periodu bilo 468 novoobolelih.

Ostavite komentar