15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ŠOK: Ovakvo poniženje Beograd ne pamti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nema reči kojima se može opisati poniženje koje je Beograd sinoć preživeo. Večeras su Most na Adi, Savski i Brankov most, palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji bili osvetljeni u bojama zastave Savezne Republike Nemačke.

Osvetljavanje fontane na Slaviji i Savskog mosta u bojama nemačke zastave, u noći pred godišnjicu bombardovanja Beograda i Kruševca, i početka agresije na Kraljevinu Jugoslaviju, bez objave rata – posebna je uvreda za sve građane Srbije, ali i sve antifašiste, kao i žrtve.

alt="šok"
- Advertisement -

Budući da je radove na Slaviji i starom Savskom mostu svojevremeno izvodio kvislinški režim, uz pomoć okupatora, i da je to poznata činjenica, ovaj čin se ne može smatrati kao humani gest, već samo kao akt ponižavanja svog sopstvenog naroda i nepoznavanja svoje istorije.

Šok su doživeli svi koji su videli ovo

Vlasti u Beogradu odlično znaju ove činjenice, i nije moguće da nisu bile svesne svojih postupaka, koji su posebno ponižavajući i uvredljivi za sve građane Srbije, jer se radi o davanju podrške državi koja je sve samo ne pomogla Srbiji, naročito tokom ove epidemije.

Ovaj akt predstavlja čin za svaku osudu, naročito jer se predstavlja kao podrška državi, koja je ucenila naše lekare na radu u Nemačkoj, da će im ako odu da pomognu svom narodu, biti zabranjen povratak i rad u Nemačkoj.

- Advertisement -

Takakv čin bi u svakoj normalnoj zemlji izazvao reciprocitet, ili makar protestnu notu, a kod zemlje koja drži do sebe i opoziv ambasadora, pa možda i proterivanje, dok bi čin ovakvog poniženja, i propust – zahtevao makar izvinjenje građanima.

Srbija možda i treba da da podršku nemačkom narodu, koji se bori sa žestokom epidemijom, ali ne na ovaj način, i ne na mestima koja su nacisti gradili, a pogotovo ne na godišnjicu napada u kojem su nastradale hiljade gradjana Beograda.

https://nasaborba.com/skandal-nad-skandalima-diskriminacija-pravoslavnih-vernika-bez-presedana-foto/
- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

5 KOMENTARA

  1. Sadašnji vlastodršci u Srbiji trebaju pod hitno da se ponekad. Svi do jednoga. I da im narod sudi za veleizdaju. Ne samo zbog Nemačkog zastava.na 6. APRIL.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: