Šojgu obavestio Putina o ukrajinskom napadu na ruski brod

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je danas predsednika države Vladimira Putina da je u luci Feodosija na Krimu oštećen veliki desantni brod „Novočerkask“, tokom odbijanja napada ukrajinskih oružanih snaga.

„Ministar odbrane Šojgu obavestio je Putina o napadu ukrajinskih oružanih snaga na Feodosiju i šteti na velikom desantnom brodu Novočerkask“, rekao je Peskov.

- Advertisement -

Prema najnovijim informacijama Ministarstva za vanredne situacije, u napadu je ubijena jedna osoba, a ranjeno četvoro, prenose RIA Novosti.

Ranije je rusko ministarstvo odbrane izdalo saopštenje o napadu.

„U toku odbijanja napada Oružanih snaga Ukrajine avionskim navođenim raketama na bazu Feodosija oštećen je veliki desantni brod Novočerkask. Sistemi PVO uništili su dva neprijateljska taktička aviona ‘Su-24’ u rejonu naselja Žovten, koji su ispaljivali avionske navođene rakete“, navelo je rusko ministarstvo, prenosi Tanjug.

Lider Krima Sergej Aksjonov saopštio je rano jutros da su ukrajinske snage izvele napad na luku u Feodosiji, nakon čega je došlo do eksplozije i požara.  

Prethodno je komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk izjavio da je Ukrajina izvela vazdušni napad na Fedosiju na Krimu i da je u napadu uništen ruski desantni brod „Novočerkask“.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu