SNS POSLANIK: Ugledajmo se na Tuđmana!

Obavezno pročitajte

Atlagić o Tuđmanu kao primeru

Daću vam primer jedne susedne države, ja njihovog predsednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu, kada je najboljem poznavaocu međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar spoljnih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata, izjavio je, ni manje ni više nego Marko Atlagić, jurišnik SNS u Skupštini Srbije, avgusta 2013. godine.

Alo, Printscreen
Tuđman i Atlagić

  • To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete da shvatite, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji – rekao je Atlagić.

Ova izjava Atlagića izazvala je buru u Skupštini, prilikom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima. Reagovao je Borko Stefanović, tadašnji poslanik DS.

„Napad Atlagića na Seku Sablić? Nepotrebno“

„Atlagić je lice našeg doba, voleo bih da nam je fitilj kraći“


Međutim, onda je usledio novi šok, Atlagić je objasnio je da je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je on 99 odsto fašista, ali da svaki fašista ima nešto što je dao nauci ili nečem drugom – biologiji.

tuđman,

Eto, to je Marko Atlagić, čovek koji smatra da su fašisti dali nauci. Pitamo se, da nije mislio na dr Mengelea, čije eksperimente je platilo životom na milione Jevreja i slovenskog življa. To je čovek koji je do juče vodio Srbe u Hrvatskoj, pa ne čudi što je 250.000 moralo da izbegne sa svojih ognjišta, a danas je glasnogovornik najprljavijih Vučićevih misli.

Podsetimo, Atlagić je brutalno napao glumicu Jelisavetu Seku Sablić, optuživši je za manjak patriotizma, jer je u intervjuu NIN-u izjavila da je otadžbina tamo gde je dobro, a ne gde je sarma. Nastavivši sa otvorenim pretnjama osobama koje su stale u odbranu Sablićeve, Atlagić je poručio glumcu Draganu Bjelogrliću, da napusti Srbiju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu