SNS DIVLJA PO LOKALNIM IZBORIMA: Ukinuli kontrolere, dele paketiće i drva za ogrev!

Obavezno pročitajte

SNS i naprednjaci su već nekoliko puta ove ove godine okusili gorak ukus poraza na izborima za mesne zajednice, pa ništa ne žele da prepuste slučaju. U urbanim delovima Novog Sada su potučeni do nogu, u Sečnju su debelo izgubili, pa podmićivanjem vratili deo vlasti, na izborima za MZ Gradac pobedila ih je jedna studentkinja… Sve u svemu, nije im zgodno i spremni su na sve. Ali ovaj put su otišli korak dalje, tako što su ukinuli slanje poziva građanima, kao i kontrolore na biračkim mestima.

Zmajevu, selu nadomak Vrbasa, predstoje izbori za Savet mesne zajednice, koji su zakazani za nedelju. Grupa građana “ Naše selo, naša pravila” na izbore izlazi sa novim kandidatima kao opozicija pored odbornika SNS-a i SPS-a. Već viđeni scenario na lokalnim izborima se ponavlja i u ovom selu nadomak Vrbasa. Meštani nisu obavešteni da će se izbori održati a pozivi im ne stižu na kućne adrese. Sa druge strane, uvežbana SNS mašinerija uveliko obilazi sigurne glasače, od vrata do vrata.

Grupa građana “ Naše selo, naša pravila” je jedina opoziciona opcija na predostojećim izborima za Savet mesne zajednice u selu Zmajevo. Grupa je osnovana skoro pred same izbore i jedan od glavnih ciljeva je izlazak na izbore sa svojim kandidatima.

- Advertisement -

Međutim, ostali su uskraćeni za svoje kontrolore na biračkim mestima. Obzirom da je prikupljeno 400 potpisa, negde se očekivalo da će moći da dobiju mesto u biračkim odbrima ali se to nije desilo.

ZMAJEVO
Foto: Dnevnik/ V. Fifa, SNS divlja po lokalu

– Ako nemamo naših kontrolora na biračkim mestima, pitanje je ko će tamo biti osim SNS falangi, boraviti i proveriti sa sigurnošću da su izbori protekli kako treba – kaže Beba i dodaje da grupa građana je predložila maksimalan broj kandidata i priložila gotovo 400 potpisa Zmajevčana, pa je bilo očekivano da dobije i kontrolore, ali se to nije desilo – ispričala je za naš portal Beba Ibrić.

Pored toga, Ibrić ističe da je grupa građana došla do informacija da neće biti deljeni pozivi za glasanje.

–  Na nama je sada da obavestimo sve Zmajevčane da su u nedelju izbori, da im objasnimo gde glasaju, kako će izgledati glasački listić i za koliko kandidata mogu da glasaju. Ako u tome uspemo, u ovom kratkom periodu, kontrolorima koji će raditi na biralištima će ostati samo da konstatuju pobedu nezavisnih kandidata.Mi nemamo taj luksuz da uzmemo slobodne dane, kako bi se posvetili kampanji. Pretežno su svi zaposleni u privatnom sektoru. Izostanak podele poziva je otežao i učinio skoro nemogućim, da vest o predstojećim izborima, stigne do svakog punoletnog stanovnika našeg sela – kaže Ibrić.

Problem ove grupe građana je i budžet za finansiranje kampanje jer ga nemaju.

– Naša lista kandidata je jedina koja nema stranačkog šefa, nju čine građani nezadovoljni trenutnim stanjem u našem selu – objašnjava Ibrić.

Sa druge strane, aktuelni predstavnici vlasti iz SNS-a, uglavnom zaposleni u državnom sektoru, su pronašli vreme da obilaze glasače usred radnog vremena, ili su za ovu priliku uzeli odmore, ostaje nejasno.

– Podelom paketa i ogreva, nekoliko dana pred izbore, našim sugrađanima smo zatečeni. Pretpostavka je da ili se vrši pritisak/ucena za glasanje na predstojećim izborima ili je pomoć socijalno ugroženim porodicama čekala izbore. Pomoć, ukoliko je potrebna, ne čeka izbore jer pomaže se uvek i odmah – kaže Ibrić.

SourceLuftika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu