Sloga: Obustaviti postupke koji ugrožavaju radne uslove poštanskih radnika

Obavezno pročitajte

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ danas su, reagujući na najavu Pošte Srbije o novom cenovniku i uvođenju dopunskog rada i stimulansa u saradnji sa firmom Post Pro kao nezavisnim preduzećem, zatražili da se odmah obustave postupci koji ugrožavaju radne uslove i ekonomsku sigurnost poštanskih radnika.

Promene cenovnika i uvod u dopunski rad kroz Post Pro ne samo da ugrožavaju osnovna radnička prava, već stvaraju i plodno tlo za koruptivne radnje i zapošljavanje po partijskoj liniji. To se odvija na štetu poštara i drugih zaposlenih, izjavio je predsednik „Sloge“ Željko Veselinović.

- Advertisement -

„Sloga“ je izrazila zabrinutost zbog potencijalno sumnjive prirode sporazuma sa Post Pro, “kompanijom koja deluje u domenu posredovanja”, postavljajući pitanje transparentnosti i koristi takvog partnerstva za radnike Pošte Srbije.

Nećemo dopustiti da se interesi poštanskih radnika stavljaju u drugi plan radi komercijalnih aranžmana koji ne služe javnom dobru. Tražimo potpunu transparentnost i odgovornost u vezi sa svim sporazumima Pošte Srbije, poručio je Veselinović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu