SKANDAL: Ambasador Izraela: Srećan sam, Srbija je pragmatična što priznajemo Kosovo!

Obavezno pročitajte

Ambasador Izraela Jahel Vilan izjavio je da očekuje i „zaista veruje“ da će Vašingtonski sporazum između SAD i Srbije biti u potpunosti „materijalizovan“ i da će Srbija premestiti ambasadu u Jerusalim i staviti Hezbolah na listu terorističkih organizacija.

Vilan je za današnji broj lista „Danas“ istakao da uverenja o tome da će Srbija ispuniti potpisano „upravo i čuje od svakog zvaničnika koga sretne“ i naglasio da se ambasade nalaze u glavnim gradovima svake zemlje.

Zaista verujem da će Vašingtonski sporazum između SAD i Srbije biti u potpunosti materijalizovan i da će Srbija premestiti ambasadu u Jerusalim i staviti Hezbolah na listu terorističkih organizacija

- Advertisement -

Upitan da li je njegova izjava da je Izrael zvanično priznao Kosovo 4. septembra uticala na srpsko-izraelske odnose, Vilan je rekao da smatra da su bilateralni odnosi „dugoročno dovoljno jaki i zasnovani na mnogo dubljim temeljima od pukih interesa“.

Vilan je dodao i da je „srećan što svedoči pragmatičnom pristupu“ Vlade Srbije po tom pitanju.

Upitan da oceni protivljenje Evropske unije o ideji premeštanja ambasade Srbije u Jerusalim, Vilan je rekao da za Izrael „ne postoji ništa prirodnije od gesta prijateljske zemlje da svoju ambasadu locira tamo gde bi svaka ambasada i trebalo da bude, u prestonici države domaćina“.

Vilan je rekao da pozicija EU za Izrael nije „ništa novo“ i istakao da misli da je to „žalosno, kao i mnogi drugi zastareli koncepti“.

On je napomenuo da se, „ako bi trebalo da predvidi“, ne planira otvaranje ambasade Izraela u Prištini „u skorije vreme“ i dodao da je to „više pitanje budžeta nego politike“.

SourceFONET

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu