SAVETNIK STEJT DEPARTMENTA: Izbore za opštinsku vlast na severu Kosova treba odložiti

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Savetnik Stejt departmenta Derek Šole rekao je da izbore za opštinsku vlast na severu Kosova treba odložiti i da će o tom pitanju razgovarati sa kosovskim čelnicima tokom posete Prištini naredne nedelje.

Šole je za Glas Amerike rekao da Sjedinjene Države smatraju da „nije pravo vreme za izbore, s obzirom na osetljivost trenutka”.

„Videli smo nasilje u poslednja 24 sata. Napeto je vreme i želimo da budemo sigurni da postoje uslovi za održavanje slobodnih i poštenih izbora. Zato smatramo da ove izbore treba odložiti dok ne dođe vreme i kada mogu da se održe bez podsticanja nestabilnosti i nasilja”, rekao je on.

Američki zvaničnik je dodao da su u toku razgovori sa liderima u Prištini i da je američki ambasador Džef Hovenijer veoma uključen u njih, prenosi Tanjug.

„Biću tamo sledeće nedelje i to će biti jedna od glavnih tema u razgovorima sa kosovskom predsednicom i premijerom dok čekamo da radimo na zajedničkom putu napred”, rekao je Šole.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu