SAD ŠALJE POMOĆ RUSIJI: 200 respiratora za borbu protiv korone

Obavezno pročitajte

SAD će donirati Rusiji 200 respiratora, koje će američka vojska početi da isporučuje naredne sedmice, prenosi portal „Vois of Amerika“.

SAD,
(Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Kako se navodi, uređaji se proizvode u Kaliforniji.

- Advertisement -

Pedeset respiratora biće spremno za slanje u medicinski centar u Moskvu 20. maja, dok će još 150 uređaja biti isporučeno ruskoj strani 26. maja.

SAD snosi sve troškove

Ističe se da će vlada SAD snositi troškove proizvodnje i isporuke respiratora u Rusiju, što će ih koštati oko 4,7 miliona dolara.

Pritom, američki zvaničnici ističu da su respiratori predviđeni za ruski narod i ne signaliziraju partnerstvo sa ruskom vojskom.

Uređaje će u Rusiju dostaviti američki vojni transportni avion, što se smatra najboljom opcijom usled „izuzetno ograničenih komercijalnih letova“.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da je ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio njegov predlog da pošalje Rusiji respiratore, javio je Rojters.

Rusiji je za protekla 24 časa od virusa korona umrlo još 119 ljudi, čime je ukupan broj preminulih porastao na 2.537, sapošteno je iz Operativnog štaba za borbu protiv širenja virusne infekcije.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PETKOVIĆ: Priština jučerašnji događaj iskoristila kao povod za teror na severu KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je Priština jučerašnji događaj iskoristila kao povod za...

Još priča na sličnu temu