31.8 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

RUSIJA PRECIZNA KAO ŠVAJCARSKI SAT: Uništeno skladište nafte u Dnjepropetrovsku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska vojska protekle noći izvela je nekoliko vazdušnih udara na Dnjepropetrovsku oblast i pogodila skladište nafte i fabriku, objavio je načelnik oblasne vojne uprave Dnjepropetrovska Valentin Rezničenko na Telegramu.

„Noć je bila alarmantna i teška. Neprijatelj je napao naše regione iz vazduha i pogodio skladište nafte i jedno od postrojenja. Skladište nafte sa gorivom je uništeno. Spasioci se i dalje bore sa plamenom u fabrici. Požar je veliki, gorivo bukti”, napisao je Rezničenko, prenosi Ukrinform navodeći da se još ne zna broj žrtava.

- Advertisement -

U međuvremenu, ruske snage su se fokusirale na borbe sa ukrajinskim snagama u Donjecku i Lugansku i glavne napore usmerile su na, kako je saopštio generalštab oružanih snaga Ukrajine „agresivnu” operaciju, koja ima za cilj uspostavljanje potpune kontrole u Donbasu.

U izveštaju se navodi da je bilo kontinuiranih napada i u istočnim delovima zemlje, ali bezuspešnih, kao i da ruske snage nastavljaju napade na Mariupolj, jedan od najteže bombardovanih i oštećenih gradova u Ukrajini, koji ukrajinske trupe brane više od 40 dana, preneo je Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti