27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

RUSIJA POZVALA AMERIKU NA DIJALOG: Ne bi trebalo da se raspiruje rusofobija, neosnovano smo označeni kao pretnja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

VAŠINGTON – Rusija je pozvala Vašington da se vrati profesionalnom i obostrano korisnom dijalogu o neširenju oružja za masovno uništenje, saopštila je ruska ambasada u Americi komentarišući izjavu zamenice državnog sekretara Amerike za kontrolu oružja i međunarodnu bezbednost Boni Dženkins.

„Primetili smo opaske Boni Dženkins, koji su namešteni vremenski da se poklope sa otvorenim konsultacijama u okviru Sveobuhvatnog pregleda statusa implementacije rezolucije 1540 SB UN, koja je jedna od ključnih instrumenata u borbi protiv širenja oružja za masovno uništenje”, naveli su iz ruske ambasade, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Iz dipomatske misije Rusije naveli su da je Moskva ponovo „neosnovano označena kao pretnja za međunarodnu bezbednost”, kao i da „ne bi trebalo da se raspiruje rusofobija”, objavljeno je na Telegram kaanalu koja je pozvala američku stranu da se vrati profesionalnom i obostrano korisnom dijalogu oko neširenja oružja za masovno uništenje.

Ruska strana dodaje da Amerika akcijama „podriva globalni režim neširenja OMU”.

„Rusko ministarstvo odbrane ima neoborive dokaze da je Vašington stvorio mrežu vojnih biolaboratorija na teritoriji Ukrajine. Takvi projekti mogu da dovedu do katastrofalnih posledica, ne samo za region, već za globalnu bezbednost ukoliko bioagensi padnu u pogrešne ruke”, dodaje se.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti