RUSIJA: Branićemo nove teritorije odlučno, kao i svaki drugi deo zemlje

Obavezno pročitajte

Branićemo stanovništvo na novim teritorijama Rusije s istom odlučnošću, kao i svaki drugi deo države, iako pobeda u obračunu protiv kijevskog režima neće biti laka, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin u Moskvi na godišnjoj manifestaciji „Diktat Pobede“.

On je istakao da će Rusija ispuniti svoju blagorodnu, ali opasnu misiju oslobođenja ruskog naroda u Ukrajini od neonacističke kijevske vlasti. Prema njegovim rečima, termin „ruski narod“, on koristi u istorijsko-kulturnom, a ne u etničkom smislu.

- Advertisement -

„Neće biti lako pobediti u ovoj borbi, jer se Rusiji suprotstavlja čitava grupa agresivnih, ogorčenih totalitarno-liberalnih zapadnih režima, koje čvrsto kontroliše Vašington“, istakao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, rezultati proteklih referenduma na oslobođenim teritorijama, ‘sudbonosni izbor stanovništva Novorusije, podelio je istoriju na ‘pre’ i ‘posle’.

„Od sada i zauvek to su naša zemlja i naši ljudi i mi ćemo ih braniti s istom odlučnošću, kao i svaki drugi deo naše zemlje“, zaključio je Nariškin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.

Generalna skupština UN usvojila je antirusku rezoluciju koja ne priznaje referendume u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu