19.8 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

RAZVOJ VREDNOSTI KROZ SLOBODARSKE TRADICIJE: Osnovana Zajednica veterana – Zavet Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U kulturnom centru Čukarica u Beogradu, u nedelju 10. oktobra održana je Osnivačka Skupština Zajednice veterana Srbije – Zavet Srbije, koja okuplja više od 30 boračkih organizacija, u prepunoj sali, na kojoj je 200 delegata jednoglasno izglasalo Marka Martinovića za prvog predsednika ZAVET-a Srbije.

Osnivačka Skupština je simbolično otpočela u 12:44 časa, sa takozvanim radnim delom, u kome su se svi prisutni delegati upoznali sa Zajednicom veterana Srbije, kao i sa njenim ciljevima i zadacima.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 253235235.jpg

Nakon održane Osnivačke skupštine i izbora predsednika Marka Martinovića, članova Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, nastupio je svečani deo ovog događaja, sa početkom u 14:00 časova.

- Advertisement -

Svečani deo programa su uveličali naši poznati izvođači etno muzike (Amanet), srpski pravoslavni pojci, kao i Milica Dosković, koja je svečani deo Osnivačke Skupštine otvorila intonacijom himne Republike Srbije.

Zajednica veterana Srbije – Zavet Srbije je savez boračkih organizacija čiji je osnovni cilj organizacija, ujedinjenje i definisanje ciljeva, nove metode radi ostvarivanja prava i podizanja kvaliteta života boraca, ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca, ratova 1990-1999. Sa aspekta Zaveta rešavanja veteranskih pitanja kroz sadržaje forme građanskih sloboda, prava i jednakosti mora biti uređeno kao prioritet u našem demokratskom političkom sistemu. Naša vizija je zajednički razvoj i budućnost visokih etničkih vrednosti kroz slobodarske tradicije u ovoživotnim uslovima. To pravo smo stekli braneći svoju otadžbinu, nastavljajući tradiciju naših predaka, čuvajući ljudsko dostojanstvo i vojničku čast.

Među zvanicama od gostiju u prvom redu je primećen Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice, ali je bilo i nekoliko narodnih poslanika iz više različitih stranaka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti