RAZVALJIVANJE I PLJAČKANJE SRBIJE: Opet poskupelo u kafićima i restoranima

Obavezno pročitajte

U aprilu ove u odnosu na isti mesec prošle godine, cene ugostiteljskih usluga uvećane su za 9,7 odsto ali je za utehu to da se prema cenama iz prethodnog meseca, marta, račun ne uvećava previše, tek za 0,8 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

U odnosu na prosek iz prošle godine, rast cena u ovom sektoru iznosi 7,5 odsto.

Prema podacima RZS-a, za godinu dana najviše su poskupele salate, 12,9 procenta, slede variva sa rastom od 11,5 i alkoholna pića koja su skuplja za 11 odsto.

Rastu cena najviše odlevaju pečenja i jela po porudžbini, čije cene beleže rast od “svega” 8,7 odsto, slede bezalkoholna pića sa rastom od 9,9 odsto kao i gotova jela koja su skuplja za 9,7 odsto. Istovremeno, i prenoćišta su podigla cene i to za 8,2 procenta.

U odnosu na republički prosek, cene ugostiteljskih usluga u Vojvodini porasle su više, i mereno u aprilu ove, prema istom mesecu prošle godine, rast iznosi 15 odsto. Najviše je poskupela hrana, za 17,8 odsto, alkoholna pića za 14,5 a bezalkoholna za 11,7 procenta. U Vojvodini su prenoćišta u tom periodu uvećala cene za 5,1.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu