Ratni zločinac Naser Orić sistematski uništava privredu Republike Srpske

Obavezno pročitajte

- Advertisement -

Ratni zločinac Naser Orić, koji se između ostalog bavi i trgovinom mesa na veliko, uz pomoć zvaničnog Sarajeva, pokušava da tržište mesa u Bosni i Hercegovini, a prevashodno u Republici Srpskoj pretvori u monopolsko, zatirući na taj način male trgovce i njihovu proizvodnju.

Naime, u ovoj nameri Orić ima logističku podršku Ministarstva spoljnih poslova BiH, koje blagonaklono gleda na ovakve njegove, najblaže rečeno, kriminogene aktivnosti i omogućava mu da po povoljnim uslovima meso iz BiH izvozi za Tursku. Inače, glavni oslonac Oriću u ovoj destrukciji je firma „ZP Komerc“ iz Bjeljine, čiji je vlasnik Ljubiša Rosić.

Rosić je tokom 1998. godine bio uključen u šverc stoke preko Drine.
Osim toga, podsećamo da je Naser Orić još tokom septembra 2017. godine ugrožavao poslovanje malih farmera iz Republike Srpske na taj način što je posredstvom svojih saradnika na terenu masovno otkupljivao krupnu stoku po ceni od 4 KM za kilogram, da bi potom isto meso prodavao malim klanicama u Federaciji po ceni od 4.5 KM. Po Orićevim instrukcijama, tako isečeno meso u klanicama otkupljivala je firma „Mujanović“ iz Živnice, BiH i isto potom prodavala u Turskoj po ceni od 5.9 KM.
Na kraju, opšte je poznato da su od neprijatelja gori samo domaći izdajnici, a ovaj primer spekulativne trgovine to i dokazuje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Advokat Radoičića: Može da odgovara samo za posedovanje oružja

Goran Petronijević se dotakao u emisiji HitTvit na Televziji Pink i svog klijenta Radoičića, istakavši da opcija A može...

Još priča na sličnu temu