RADNIČKI SINDIKATI PORUČILI TOMI NIKOLIĆU: Iznajmi stan i solidariši se sa radnicima „Fijata“ iz Kragujevca odakle dolaziš!

Obavezno pročitajte

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozivaju bivšeg predsednika Srbije i SNS Tomislava Nikolića da „napusti luksuz predsedničke rezidencije u Užičkoj 23 na Dedinju“.

Sloga poziva Nikolića da iznajmi stan o svom trošku u Beogradu ili se vrati u porodičnu kuću u Bajčetini – i na taj način se solidariše sa radnicima kragujevačkog Fijata kojima otkazi vise nad glavom nakon najave zatvaranja fabrike.

„Uprkos tome što već pet godina nije predsednik države, Tomislav Nikolić i dalje raskalašno o trošku države živi u vili na Dedinju, na teretu sve siromašnijih poreskih obveznika Srbije, u koje spadaju i radnici ‘Fijata’ iz Kragujevca odakle je i sam Nikolić potekao i politički se uzdigao do mesta predsednika Srbije. To nije normalno i ne služi na čast jednom bivšem predsedniku države“, poručuju u Slozi.

- Advertisement -

Sindikati dodaju da Nikolić, kao bivši predsednik, imate pravo na određene „privilegije“ poput nošenja počasnog naziva „bivši predsednik Republike“.

„Imate novčanu naknadu, kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje, ali samo godinu dana po prestanku mandata ili duže ukoliko se oceni da je to opravdano. Šta je to toliko opravdano da i dalje uživate privilegije boravka u predsedničkoj vili na Dedinju, pet godina nakon Vašeg prestanka mandata, krijući se iza Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, a da javnost zapravo gotovo ništa ne zna šta konkretno radite i koji su Vam rezultati? Da li Vas je možda sramota da se vratite u Bajčetinu među svoj narod i odete ispred radnika Fijata, od kojih su Vas neki izglasali za predsednika Srbije i kojima ste obećali bolji život, koji ste izgleda ostvarili samo za sebe, u luksuzu državne palate, okružen poslugom“, poručuje Sloga.

Udruženi sindikati Srbije Sloga će preko svog narodnog poslanika, predsednika Sloge Željka Veselinovića, nakon konstituisanja novog saziva Skuštine Srbije zatražiti podršku Parlamenta i javnosti za iseljenje Tomislava Nikolića iz predsedničke palate.

Source021

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu