RADNICI U ŠTRAJKU: Šta se dešava sa poštom i ljudima koji čekaju poštu?

Obavezno pročitajte

Deo radnika Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, već više od 10 dana nalaze se u ilegalnoj obustavi rada, samoinicijativni štrajk započeli su bez podrške sindikata poštari u Novom Sadu, a za njima su u isti ušli i iz nekih delova Srbije.

Pošiljke i pisma ne saobraćaju danima, a pojedini zaposleni koji su obustavi, iako im je rukovodstvo ispunilo gotovo sve zahteve ne žele da završe štrajk, a za to vreme pošta trpi.

- Advertisement -

Pretpostavlja se da najveći deo zaposlenih ima dobre namere prema preduzeću, kao i da su u zabludi da ilegalan štrajk može dovesti do poboljšanja zarada. Napominjemo da su poštari izneli zahtev kojim traže povećanje od 30%, ali da je rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom „Pošta Srbije“, Zoranom Đorđevićem, našlo model po kojem zaposlenima može biti isplaćeno i do 40% veća zarada, medutim radnici odbijaju da prekinu obustavu i na taj način uništavaju poslovanje preduzeća i klijenti otkazuju ugovore ili pokazuju manje interesovanja za saradnju sa poštom.

Ilegalan štrajk, mogao bi zaposlenim radnicima umesto većih zarada da donese upravo suprotno. Veliki gubici mogli bi prouzrokovati velike troškove, a dobit kako se već nazire za sledeću godinu biće prepolovljena, pa će i radnicima kojima je sada isplaćena u vidu 13. plate značajna suma novca iz nerasporedene zarade iz dobiti, sledeće godine neće moći da se nadaju takvoj sumi, a možda čak i isplati zarade iz dobiti uopšte.

Zoran Dordević, v.d. direktora svoj angažman u pošti posvetio je poboljšanju uslova radnika zaposlenih u tehnologiji što se ogleda kroz mnogobrojne inovacije koje je doneo u poštu, kao što su firma ćerka Post Pro koja pruža zaposlenima u tehnologiji mogućnost dodatne zarade, paketomati koji olakšavaju isporuku i dostavu, ali i električna vozila za potrebe dostave.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić povodom smrti Kisindžera: Danas nam je potrebniji nego ikad pre

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom smrti Henrija Kisindžera koji je preminuo u 100. godini. "Politički legat državnika čija...

Još priča na sličnu temu