27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

RADE ŠERBEDŽIJA: „Bojim se nemilih scena na ulicama naših gradova“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Glumac Rade Šerbedžija ocenio je da su kriminal i korupcija preplavile „naše novonastale državice“ i da to više nikakva vlast ne može sprečiti..

– Karijeristi napreduju i tove se kao paraziti nad ostacima opljačkane zemlje, zadovoljavajući se mrvicama sa stolova bogatih novobogataša, a masa je potpuno prepuštena beznađu i anarhiji. Ta masa predvođena slabašnom opozicijom iscrpljuje se u dokonim potezima, šetnjama i akcijama. Ali kada se čaša prelije, bojim se da može doći do nemilih scena na ulicama naših gradova – rekao je Šerbedžija za sutrašnje izdanje nedeljnika NIN.Naslovna strana sutrašnjeg NIN-a, Foto: PrintscreenNaslovna strana sutrašnjeg NIN-a, Foto: Printscreen

- Advertisement -

On je dodao da sve zavisi od toga koliko dugo će da traje narodno slepilo.

– Mi već uveliko živimo život Orvelove „1984“ i Hakslijevog „Vrlog novog sveta“. Zar ne postoje u nas „Velika braća“ koja sve vide, sve slušaju i sve znaju. Mi smo već dugo zarobljenici u našim malim sigurnim kavezima, u kojima nas hrane mrvicama za preživljavanje, a pojmovi slobode, demokratije i ravnopravnosti odavno su nepoznanice u našim životima i puka uteha za bezazlene duše – rekao je on.

Šerbedžija je ocenio da priroda uzima stvari u svoje ruke i brani se od ljudske civilizacije koja sistematski uništava planetu.

- Advertisement -

– I odjednom pred njezinim svirepim pretnjama svi postajemo isti. Ništa ti ne pomaže što si enormno bogat kada je i najbogatiji i najsiromašniji čovek na ovome svetu jednak kandidat smrti – rekao je on.Rade Šerbedžija, Foto: ATA images/Antonio AhelRade Šerbedžija, Foto: ATA images/Antonio Ahel

Glumac je dodao da države nastale nakon raspada Jugoslavije, slede politike velikih imperijalističkih sila i isto se tako naoružavaju i prodaju oružje, zapostavljajući sve druge vitalne društvene potrebe, od ekonomije do kulture.

Govoreći za NIN o podršci koju je dao Zoranu Milanoviću u Hrvatskoj, Šerbedžija je rekao da je Milanović pametan čovek i političar odgojen na liberalnim principima, kojem nisu strani ni socijalistički ni liberalni ni savremeni građanski vidovi mogućeg uređenja savremenog društva.

– Verujem da će odraditi svoj predsednički mandat uspešno, kao što je to već svojim prvim potezima i akcijama potvrdio, ali se nadam i da će svojom pojavom i delovanjem stvarati čvršću levicu u Hrvatskoj, što će se sigurno odraziti i na hrvatske odnose prema susednim zemljama, među kojima je odnos između Srbije i Hrvatske oduvek bio najvažniji među ovim našim južnoslovenskim narodima – rekao je Šerbedžija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti